Tutustu minuun

Olen Tanja Moring, erityistason seksuaaliterapeutti ja seksuaaliväkivallan asiantuntija, kriisityöntekijä, sertifioitu Mind-Body Bridging -terapeutti, MBB® (kognitiiviskehollinen lyhytterapia) sekä Valviran vahvistama laillistettu sote-alan ammattilainen, Sosionomi/diakoni (AMK). Olen myös itsensä johtamisen ja tiimivalmentamisen asiantuntija. Minulla on yli 20 vuoden kokemus esihenkilönä toimimisesta ja tulosvastuusta.

Integratiivinen työskentelytapa

Käytän terapiatyössäni integratiivista työskentelytapaa, joka tarkoittaa erilaisten suuntausten joustavaa yhdistämistä. Pyrin räätälöimään työtapani juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi. Erilaiset teoriat tavoittavat eri puolia ihmisenä olemisesta. Pyrin käyttämään joustavasti eri menetelmiä ymmärtääkseni asiakkaitani yksilöllisesti. Työskentelyni pohjautuu muun muassa seuraaviin teorioihin ja menetelmiin: kognitiivisanalyyttinen mielenteoria, traumaterapian menetelmät, keholliset menetelmät, hyväksymis- ja omistautumismenetelmät, myötätuntoinen näkökulma, holistinen ja kristillinen ihmiskäsitys sekä taiteelliset ja toiminnalliset menetelmät. Yhteistyöni asiakkaideni kanssa perustuu luottamukseen, turvallisuuteen ja yhdessä asetettuihin tavoitteisiin.

Dialogi

En ole terapeutti, joka istuu ja nyökyttelee ja sanoo välillä ”niin”. Uskon dialogiin ja yhdessä ajatteluun. Jaan osaamistani ja tietoani enkä odota, että sinä oivallat asiat kahden tai kolmen vuoden sisällä itse. En minäkään oivalla yksin vaikkapa koodaamisen tai iltapuvun valmistamisen taitoa. Useat asiakkaani eivät tarvitse vuosien terapiaa, vaan kriisin alussa tiiviimpää ja joustavampaa tukea. Monia lohduttaa kriisissä tieto, että minuun saa nopeasti yhteyden, mikäli asiakas kaipaa yllättäen tukea. Kaikessa työskentelyssä pyritään kuitenkin asiakkaan omien voimavarojen palautumiseen. Asiakas saa terapiassa käyttöönsä työkalut, joilla voi auttaa itse itseään. Tuon keskusteluun erilaisia näkökulmia, teorioita, tutkimustietoa ja kirjoista sekä käytännön työstä oppimaani. Kun teemme yhteistyötä olen sinulle Tanja enkä rivi titteleitä ja oppiarvoja. Ennen kaikkea uskon, että nähdyksi ja kuulluksi tulemisella sekä todesta ottamisella on suuri voima. Se koskettaa ihmisen ydintä ja sielua. Se auttaa toipumaan.

Koulutus

 • Sosionomi, diakoni (AMK), Diak
 • Erityistason seksuaaliterapeutti, Sexpo, NACS
 • MBB® -terapeutti (kognitiiviskehollinen lyhytterapia), Mieli ry
 • Traumapsykoterapian perusteet, Soili Poijula
 • Psykoterapian perusteet, Mieli ry, Sirpa Kaakinen, HUS
 • CPT-menetelmä, kognitiivinen prosessointiterapia, Raiskauskriisikeskus Tukinainen
 • Menetelmiä seksuaaliväkivallan kanssa työskentelyyn, Raiskauskriisikeskus Tukinainen
 • Seksuaaliväkivalta, kohtaaminen ja kriisiauttaminen, Raiskauskriisikeskus Tukinainen
 • Seksuaalineuvoja, Sexpo
 • Toiminnalliset menetelmät, Diak
 • Kuvataidepsykoterapian perusteet, Mieli ry
 • Liiketalouden opintoja
 • Useita esihenkilö- ja johtamiskoulutuksia.

Asiakkaiden antamaa palautetta minulle (julkaistu asiakkaiden luvalla):

”Kiitos aidosta halustasi auttaa.”
”Tanjalla on hyvin kaunis tapa kohdella ihmisiä – kannustaen ja voimaannuttaen. Oli hyvin turvallista kertoa hänelle kipeitä ja häpeää tuottavia asioita.”
”Tanjalla on rautainen ammattitaito ja iso sydän.”
”Olet työssäsi tosi hyvä, kiitos!”
”Annoin mulle vasaran ja kerroit, että tällä voisi lyödä nauloja. Et kuitenkaan vasaroinut niitä mun puolesta.” (MBB®)
”Kiitos haastamisesta.”
” Haluaisin ostaa ystävälleni lahjaksi terapiaa. Lämmin kiitos vielä uusperheemme auttamisesta. Sinusta oli meille iso apu.”
”10 plus.”
”MBB-menetelmässä on parasta, että sain työkalut, joita voin itse käyttää stressin säätelyyn ja palautumiseen.”
”Ulkoa päin ohjautuvuuteni on vähentynyt ja oma toiminnanohjaus parantunut huomattavasti.” (MBB®)
”Olen käynyt monta pitkää terapiaa ja vasta MBB-terapia toi avun.” (MBB®, 10 krt)

Olet lämpimästi tervetullut